Go Back
soijarouhelasagne

Soijarouhelasagne

Soijarouhelasagne on viikonloppuruokien ykkönen, josta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi.
Valmistelut 45 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 1 hour 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 6

Raaka-aineet
  

Soijarouhe-tomaattikastike

  • 3 dl tummaa soijarouhetta
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl vettä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • n. 1 dl vettä
  • 1 ps (80 g) babypinaattia
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa

Vegaaninen valkokastike

  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 7 rkl vehnäjauhoja
  • 7 dl kaurajuomaa
  • 1 dl ravintohiivahiutaleita
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 12 kpl (täysjyvä)lasagnelevyjä
  • (juustoraastetta tai mozzarellajuustoa viipaloituna)

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat. 
  • Kuumenna öljy kattilassa. Lisää soijarouhe ja paista hetki. Lisää soijakastike ja hetken päästä vesi pienissä erissä. Hauduttele, kunnes enin neste imeytyy rouheeseen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää kattilaan öljyä ja paista sipulia muutama minuutti. Lisää porkkanaraaste ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää sitten valkosipulinkynnet, tomaattipyree ja mausteet. Paista minuutin verran.
  • Lisää tomaattimurska ja sokeri. Huuhtele tölkit pienellä tilkalla vettä ja kaada kattilaan. Anna kiehua hiljalleen sillä välin, kun teet valkokastikkeen.
  • Mittaa pannulle öljy ja jauhot. Kuumenna mutta älä anna ruskistua. Lisää kaurajuoma pienissä erissä koko ajan sekoittaen, jotta vältyt paakuilta. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa kuplien välillä sekoitellen kymmenisen minuuttia, kunnes kastike sakenee ja jauhot kypsyvät. Sekoita lopuksi joukkoon ravintohiivahiutaleet ja mausteet.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Sekoita tomaattikastikkeeseen huuhdeltu pinaatti sekä soijarouhe. Sekoita niin, että pinaatti painuu kasaan. Mausta kastike mustapippurilla ja suolalla.
  • Kerrosta isoon uunivuokaan vuorotellen ensin tomaatti-soijarouhekastiketta, sitten lasagnelevyjä, tomaattikastiketta ja hieman valkokastiketta. Toista pari kerrosta. Säästä suurin osa valkokastikkeesta vuoan pinnalle. Viimeistele lasagne halutessasi mozzarellajuustolla tai juustoraasteella. 
  • Paista lasagnea uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.