Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Maapähkinä-nuudelisalaatti
Tuore mango on makeaa kuin karkki. Ja se passaa vallan mainiosti maapähkinävoin täytelöittämään tofu-nuudelisalaattiin.
Tulosta resepti
Tallenna Pinterestiin
Valmistelut
20
minutes
mins
Kypsennys
10
minutes
mins
Aika yhteensä
30
minutes
mins
Kategoria
Pastat ja nuudelit, Salaatit
Annokset
4
Raaka-aineet
150
g
täysjyvänuudeleita
1
kypsä mango
200
g
edamamepapuja
tai herneitä
1
ruukku
tuoretta korianteria
1-2
dl
suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä
1
pkt (n. 200 g)
marinoitua tofua
(esim. SoFine thai)
1
rkl
seesamiöljyä paistamiseen
Maapähkinäkastike
1/2
dl
maapähkinävoita
1/2
dl
vähäsuolaista soijakastiketta
1
rkl
seesamiöljyä
1 1/2
rkl
sriracha-chilikastiketta
tai maun mukaan
1
rkl
inkivääriä hienoksi raastettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
rkl
tummaa siirappia
tai muuta nestemäistä makeutusta
Valmistusohjeet
Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
Kuutioi mango, keitä edamamepapuja pari minuuttia, huuhtele siivilässä, valuta huolella ja siirrä syrjään odottamaan. Hienonna korianteri.
Paista tofu rapeaksi tilkassa seesamiöljyä.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti siivilässä. Vetiset nuudelit tekevät salaatistakin vetisen.
Kokoa salaatti. Sekoita ensin kastike ja nuudelit, lisää sitten muut aineet. Tarjoile heti.