Go Back

Maapähkinä-nuudelisalaatti

Tuore mango on makeaa kuin karkki. Ja se passaa vallan mainiosti maapähkinävoin täytelöittämään tofu-nuudelisalaattiin.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Pastat ja nuudelit, Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 150 g täysjyvänuudeleita
  • 1 kypsä mango
  • 200 g edamamepapuja tai herneitä
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1-2 dl suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä
  • 1 pkt (n. 200 g) marinoitua tofua (esim. SoFine thai)
  • 1 rkl seesamiöljyä paistamiseen

Maapähkinäkastike

  • 1/2 dl maapähkinävoita
  • 1/2 dl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 1/2 rkl sriracha-chilikastiketta tai maun mukaan
  • 1 rkl inkivääriä hienoksi raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl tummaa siirappia tai muuta nestemäistä makeutusta

Valmistusohjeet
 

  • Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuutioi mango, keitä edamamepapuja pari minuuttia, huuhtele siivilässä, valuta huolella ja siirrä syrjään odottamaan. Hienonna korianteri. 
  • Paista tofu rapeaksi tilkassa seesamiöljyä.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti siivilässä. Vetiset nuudelit tekevät salaatistakin vetisen.
  • Kokoa salaatti. Sekoita ensin kastike ja nuudelit, lisää sitten muut aineet. Tarjoile heti.