Go Back

Intialainen linssi-riisipaistos

Intialainen linssi-riisipaistos valmistuu yhden padan taktiikalla. Lämpimän mausteista makumaailmaa piristävät kirpsakat granaattiomenansiemenet.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 iso sipuli
  • 1 iso porkkana
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/4 tl kardemummaa
  • 1/4-1/2 tl chilijauhetta
  • 1 1/2 dl basmati- tai jasmiiniriisiä
  • 3-4 dl kasvislientä fondista
  • 1 tlk (230 g) punaisia tai vihreitä linssejä
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi:

  • 1/2 granaattiomenan siemenet
  • 1 ps (100 g) paahdettuja ja suolattuja manteleita tai cashewpähkinöitä
  • lehtipersiljaa
  • paksua jogurttia tai ranskakermaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli. Pese porkkana huolella ja kuutioi pienehköiksi kuutioiksi. 
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuulota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkanakuutiot ja jatka paistamista viitisen minuuttia. Lisää mausteet sekä riisi. Paista vielä minuutin verran.
  • Lisää kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes riisi on  lähes kypsää. Sekoita pari kertaa ja lisää vettä tarvittaessa. Huuhtele ja valuta linssit. Sekoita linssit riisin joukkoon ja keitä vielä pari minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Mausta tarvittaessa suolalla.
  • Tarjoa intialainen linssi-riisipaistos granaattiomenansiementen, paahdettujen ja suolattujen manteleiden sekä muiden höysteiden kera lisukkeena tai ateriana sellaisenaan.