Bataatti-couscoussalaatti
Couscous tekee salaatista ruokaisan. Paahdetut bataatit ja fetajuusto ovat ihania yhdessä. Bataatti-couscoussalaatti kruunataan granaattiomenan siemenillä ja dukkah-mausteseoksella.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
- 2 keskikokoista bataattia
- öljyä
- suolaa
- 1 dl täysjyväcouscousia
- 2 dl kiehuvaa vettä
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
- 150 g fetajuustoa
- 1/2 granaattiomenan siemenet
- 1 tuoreita yrttejä esim. lehtipersiljaa tai korianteria
- 1 tlk (230 g) mustapapuja
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 3 rkl dukkah-mausteseosta
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Kuori ja kuutioi bataatit. Pirskottele päälle öljyä ja mausta suolalla. Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juureskuutiot ovat reilusti paahtuneita. Siirrä syrjään jäähtymään.
Keitä 2 dl vettä ja kaada se kulhoon couscousin joukkoon. Anna turvota hetki. Sekoita couscous irtonaiseksi. Anna jäähtyä.
Huuhtee ja valuta mustapavut, murustele fetajuusto, silppua yrtit ja irrota granaattiomenasta siemenet. Jos käytät cashewpähkinöitä, paahda ne kevyesti kuivalla kuumalla pannulla.
Mausta couscous oliiviöljyllä, sitruunamehulla sekä suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon muut aineet. Ripottele annoksen päälle dukkah-mausteseosta.