Go Back

Bataatti-couscoussalaatti

Couscous tekee salaatista ruokaisan. Paahdetut bataatit ja fetajuusto ovat ihania yhdessä. Bataatti-couscoussalaatti kruunataan granaattiomenan siemenillä ja dukkah-mausteseoksella.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 keskikokoista bataattia
  • öljyä
  • suolaa
  • 1 dl täysjyväcouscousia
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
  • 150 g fetajuustoa
  • 1/2 granaattiomenan siemenet
  • 1 tuoreita yrttejä esim. lehtipersiljaa tai korianteria
  • 1 tlk (230 g) mustapapuja
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 3 rkl dukkah-mausteseosta

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Kuori ja kuutioi bataatit. Pirskottele päälle öljyä ja mausta suolalla. Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juureskuutiot ovat reilusti paahtuneita. Siirrä syrjään jäähtymään.
  • Keitä 2 dl vettä ja kaada se kulhoon couscousin joukkoon. Anna turvota hetki. Sekoita couscous irtonaiseksi. Anna jäähtyä.
  • Huuhtee ja valuta mustapavut, murustele fetajuusto, silppua yrtit ja irrota granaattiomenasta siemenet. Jos käytät cashewpähkinöitä, paahda ne kevyesti kuivalla kuumalla pannulla. 
  • Mausta couscous oliiviöljyllä, sitruunamehulla sekä suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon muut aineet. Ripottele annoksen päälle dukkah-mausteseosta.