Go Back

Muhammarapasta beanit-suikaleilla

Muhammarapasta olisi vastaus, jos juuri nyt pitäisi valita ruoka, jota olisi pakko syödä koko loppuelämä. Muhammarapasta rapeaksi paistetuilla beanit-suikaleilla vei kielen ensimmäisellä haarukallisella.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 10 mins
Aika yhteensä 20 mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 250 g pastaa esim. täysjyvä- tai tuore-
  • 1 pkt (250 g) beanit-suikaleita (yrtti-valkosipuli tai maustamaton)

Muhammarakastike

  • 1 tlk (220 g) paahdettuja, suolaliemeen säilöttyjä paprikoita
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl harissatahnaa tai maun mukaan
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria tai muuta makeutusta
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. 
  • Pastan kypsyessä valmista kastike. Valuta paprikat ja mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen (tehosekoitin tai sauvasekoitin toimivat luultavasti myös ihan yhtä hyvin) ja surauta soseeksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tai harissaa tarpeen mukaan. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Paista beanit-suikaleet rapeiksi kuumalla paistinpannulla.
  • Sekoita muhammara-kastike keitetyn ja valutetun pastan joukkoon.
  • Viimeistele muhammarapasta beanit-suikaleilla sekä halutessasi tuoreilla yrteillä. Minä käytin basilikaa, myös lehtipersilja toimii mainiosti.