Go Back

Munakoiso-tempepaistos

Munakoiso-tempepaistos on kasvisruoka, joka vaatii kourallisen raaka-aineita, ripauksen mausteita ja pari näppärää niksiä onnistuakseen.
5 from 1 vote
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 munakoisoa
  • rypsiöljyä
  • 250 g tempeä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1-2 punaista keskivahvaa chiliä hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl limetinmehua
  • 3 rkl vettä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl sokeria
  • 1 ruukku tuoretta korianteria

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 150 asteeseen, käytä kiertoilmaa. jos sellainen uunissasi on (muutoin 175 astetta).
  • Leikkaa munakoisot puoliksi ja viipaloi ne noin senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Lado viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Älä asettele viipaleita päällekäin, vaan käytä suosiolla kahta peltiä. Valele viipaleet ronskisti öljyllä ja hiero öljy pintaan, jotta se levittyy viipaleille tasaisesti. Öljyn määrässä ei kannata pihistellä. Paahda munakoisoja noin puoli tuntia, kunnes ne ovat reunoilta paahtuneet, sisältä pehmenneet ja saaneet pintaan väriä. Käännä puolessa välissä paistoa.
  • Kuutioi tempe noin yhden senttimetrin tai kahden kuutioiksi. Mausta kuutiot seesamiöljyllä ja soijakastikkeella. Ota paahtuneet ja pehmenneet munakoisot uunista, nosta lämpö 180 asteeseen ja paahda tempekuutioita noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat paahtuneet ja saaneet hieman väriä.
  • Tempen paahtuessa paista sipuli pannulla läpikuultavaksi. Lisää chili ja inkivääri ja paista vielä tovi. Lisää vesi, limetinmehu, soijakastike ja sokeri. Sekoita ja anna hautua hetki niin, että neste hieman imeytyy. Lisää munakoisot ja paahdetut tempekuutiot. Sekoita ja kuumenna.
  • Viimeistele munakoiso-tempepaistos tuoreella korianterilla. Tarjoa esimerkiksi riisin kera.