Go Back

Pehmeät piparkakkupalat

Pehmeät piparkakkupalat yhdistävät joulun kaksi sesonkiherkkua: piparkakkumausteen ja suklaan. Jo ajatus makuparista saa polvet notkahtamaan.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
vetäytyminen 1 day
Aika yhteensä 1 day 40 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 tl piparkakkumaustetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 150 g tummaa vegaanista leivontasuklaata rouhittuna
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 1/2 dl kaurajuomaa tai muuta kasvijuomaa

Kuorrutus

  • 150 g kasvipohjaista tuorejuustoa
  • 2-3 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • muutama pala tummaa suklaata sulatettuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja kaurajuoma. Sekoita. Lisää lopuksi suklaarouhe.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 20 x 15 cm). Paista noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys esimerkiksi tikun avulla.
  • Anna jäähtyä, mielellään yön yli jääkaapissa.
  • Valmista kuorrute. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. Levitä pohjan päälle. Valuta päälle sulatettua tummaa suklaata viiruina.