Nyhtökaura flat bread
Flat bread on pannulla paahdettu ohutleipä, jonka päälle voi lastata täytteitä mielen mukaan.
Valmistelut 30 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Kohotus 1 hour hr
Aika yhteensä 1 hour hr 45 minutes mins
Kategoria perjantaiherkut
Flat bread (nopea versio)
- 2 dl vettä
- 1 rkl siirappia tai esimerkiksi hunajaa
- 1 tl suolaa
- n. 5 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
Flat bread (hidas versio)
- 2 dl vettä
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1/2 pss (à 11 g) kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
- n. 5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
Nyhtökaura
- 1 pkt (250 g) nyhtökauraa (nude) tai esim. härkistä
- öljyä paistamiseen
- 1 tl garam masalaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1/2 tl juustokuminaa
- 1/4 -1 /2 tl chilijauhetta
- 1 tl suolaa
- 1/2 dl vettä
Täyte:
- 1 prk (225 g) hummusta
- mausteista nyhtökauraa
- n. 10 aurinkokuivattua tomaattia suikaloituna
- 1 dl granaattiomenan siemeniä
- 1 dl paksua jogurttia halutessasi vegaanista
- 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
- 2 rkl dukkah-mausteseosta tai esim. pinjansiemeniä paahdettuna
Flat bread (nopea versio)
Sekoita vesi, siirappi ja suola. Sekoita leivinjauhe noin neljään desilitraan vehnäjauhoja. Sekoita jauho-leivinjauheseos veteen ja vaivaa taikinaksi. Lisää jauhoja tarpeen mukaan, kunnes taikina on kimmoisaa. Siirrä taikina syrjään odottamaan täytteiden valmistusta.
Kauli taikinasta lopuksi leivinalustalla ohuita liuskoja ja paahda ne kuumalla paistinpannulla ilman rasvaa pari minuuttia molemmin puolin, kunnes leivät ovat kypsiä.
Flat bread (hidas versio)
Sekoita vesi, sokeri, suola ja hiiva. Lisää jauhoja vähitellen taikinaa koko ajan vaivaten. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan. Kohota leivinliinan alla noin kaksinkertaiseksi.
Muotoile taikinasta ohuehkoja leipiä ja paahda niitä kuumalle kuivalla pannulla molemmin puolin pari minuuttia, kunnes leivät ovat kypsyneet.