Lähi-idän kukkakaali-couscoussalaatti
Lähi-idän makumaailmaa mukaileva kukkakaali-couscoussalaatti on täyttävä, värikäs ja lämpimän mausteinen - siis juuri sitä, mitä mieli, masu ja suu halajaa vuoden pimeimpään aikaan.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
- 1 kukkakaali
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl za'atar-maustetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 tlk (230 g) kikherneitä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl täysjyväcouscousia + 2 dl vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- 2 dl cashewpähkinöitä
- 1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
- 1 granaattiomenan siemenet
Tahinikastike
- 2 dl paksua maustamatonta jogurttia myös kasvipohjainen käy
- 2 rkl tahinia
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Pilko kukkakaali kukinnoiksi. Sekoita keskenään öljy ja mausteet. Pyörittele kukkakaalin kukinnot kauttaaltaan mausteöljyssä. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kukinnot ovat pehmenneet ja paahtuneet.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuivaa talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Lorauta joukkoon pieni tilkka öljyä ja ripaus suolaa. Paahda uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kikherneet ovat aavistuksen rapeutuneet.
Kuumenna 2 dl vettä kiehuvaksi. Kaada couscousin päälle ja anna turvota hetki niin, että vesi imeytyy couscousiin. Anna couscousin jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu sekä suola.
Paahda cashewpähkinät kuumalla, kuivalla paistinpannulla tai vaihtoehtoisesti uunissa pellillä. Älä polta!
Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Tarkista maku.
Kokoa salaatti sekoittamalla ainekset yhteen. Viimeistele salaatti granaattiomenan siemenillä. Tarjoa tahinikastikkeen kanssa.