Go Back

Lähi-idän kukkakaali-couscoussalaatti

Lähi-idän makumaailmaa mukaileva kukkakaali-couscoussalaatti on täyttävä, värikäs ja lämpimän mausteinen - siis juuri sitä, mitä mieli, masu ja suu halajaa vuoden pimeimpään aikaan.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 kukkakaali
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl za'atar-maustetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl täysjyväcouscousia + 2 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
  • 1 granaattiomenan siemenet

Tahinikastike

  • 2 dl paksua maustamatonta jogurttia myös kasvipohjainen käy
  • 2 rkl tahinia
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. 
  • Pilko kukkakaali kukinnoiksi. Sekoita keskenään öljy ja mausteet. Pyörittele kukkakaalin kukinnot kauttaaltaan mausteöljyssä. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kukinnot ovat pehmenneet ja paahtuneet.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuivaa talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Lorauta joukkoon pieni tilkka öljyä ja ripaus suolaa. Paahda uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kikherneet ovat aavistuksen rapeutuneet.
  • Kuumenna 2 dl vettä kiehuvaksi. Kaada couscousin päälle ja anna turvota hetki niin, että vesi imeytyy couscousiin. Anna couscousin jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu sekä suola. 
  • Paahda cashewpähkinät kuumalla, kuivalla paistinpannulla tai vaihtoehtoisesti uunissa pellillä. Älä polta!
  • Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Tarkista maku.
  • Kokoa salaatti sekoittamalla ainekset yhteen. Viimeistele salaatti granaattiomenan siemenillä. Tarjoa tahinikastikkeen kanssa.