Go Back

Piparkakku-banaanileipä

Banaanileipä on lemppari, jonka jouluinen twisti syntyy piparkakkumausteesta.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 55 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 10

Raaka-aineet
  

  • 4 kypsää banaania + 1 halkaistuna päälle
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl (80 g) mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl piparkakkumaustetta

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Muhenna neljä banaania kulhoon. Riko joukkoon kananmunat. Lisää myös öljy.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos banaani-kananmunaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina pitkänomaiseen leipävuokaan. Käytin silikonivuokaa, metallinen kannattaa vuorata leivinpaperilla. Paina päälle yksi halkaistu banaani.
  • Paista piparkakku-banaanileipää uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua. Säilytä banaanileipä jääkaapissa esimerkiksi pussiin käärittynä.