Paahdettu perunasalaatti
Paahdettu perunasalaatti saa uuden ilmeen seesamiöljystä. Seesaminsiemenillä höystetty salaatti sopii lisukkeeksi tai tarjottavaksi vaikkapa vapun-, uuden vuoden tai kevätjuhlien buffetpöydässä.
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 40 minutes mins
- 1 kg perunoita
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 tl curryjauhetta
- 1/4-1/2 tl chilijauhetta maun mukaan
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
- 1/2 dl seesaminsiemeniä
- (1/2-1 tlk vihreitä linssejä)
Kastike
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 1/2 rkl riisiviinietikkaa
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Pese perunat huolella. Halutessasi voit myös kuoria ne, mutta se ei ole välttämätöntä. Paloittele perunat, sekoita joukkoon öljy sekä mausteet. Paahda perunoita leivinpaperilla vuoratulla uuninpellillä noin 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat reilusti paahtuneita.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
Sekoita kastike, huuhdellut ja valutetut linssit, ruohosipuli ja seesaminsiemenet vähän jäähtyneiden perunoiden joukkoon. Sekoita ja tarjoile paahdettu perunasalaatti sellaisenaan tai muiden ruokien lisukkeena.