Go Back

Paahdettu perunasalaatti

Paahdettu perunasalaatti saa uuden ilmeen seesamiöljystä. Seesaminsiemenillä höystetty salaatti sopii lisukkeeksi tai tarjottavaksi vaikkapa vapun-, uuden vuoden tai kevätjuhlien buffetpöydässä.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1/4-1/2 tl chilijauhetta maun mukaan
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä
  • (1/2-1 tlk vihreitä linssejä)

Kastike

  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 1/2 rkl riisiviinietikkaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Pese perunat huolella. Halutessasi voit myös kuoria ne, mutta se ei ole välttämätöntä. Paloittele perunat, sekoita joukkoon öljy sekä mausteet. Paahda perunoita leivinpaperilla vuoratulla uuninpellillä noin 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat reilusti paahtuneita.
  • Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan. 
  • Sekoita kastike, huuhdellut ja valutetut linssit, ruohosipuli ja seesaminsiemenet vähän jäähtyneiden perunoiden joukkoon. Sekoita ja tarjoile paahdettu perunasalaatti sellaisenaan tai muiden ruokien lisukkeena.