Go Back

Vöner-pitaleipä

Vöner-pitaleipä on vegemättö, jota herkumpaa ruokaa saa hakea! Seitankebabin lisäksi täytteenä on marinoitua punasipulia, halloumijuustoa sekö tsatsiki-jogurttikastiketta.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Marinoituminen 2 hours
Aika yhteensä 2 hours 30 minutes
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 4 pitaleipää
  • 2-4 rkl harissatahnaa
  • rapeaa salaattia esim. jääsalaatti
  • 1 pkt (n. 200 g) seitan-kebablastuja esim. vöneriä
  • 1 pkt (200 g) halloumijuustoa
  • tuoretta korianteria

Marinoitu punasipuli

  • 1 punasipuli
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Tsatsiki

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1/2 kurkku
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Tee ensin marinoitu punasipuli. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa siitä ohuen ohuita viipaleita. Laita viipaleet astiaan ja mittaa päälle punaviinietikka, sokeri ja suola. Sekoita ja anna marinoitua pari tuntia tai vaikka seuraavaan päivään.
  • Valmista tsatsiki. Raasta kurkku ja puristele siitä esimerkiksi käsien välissä kaikki irtoava neste pois. Sekoita jogurtti, kurkkuraaste sekä mausteet. Anna maustua sen aikaa, kun valmistat muut täytteet.
  • Viipaloi halloumijuusto ja paista viipaleet tilkassä öljyä molemmin puolin rapeiksi. Siirrä syrjään.
  • Huuhtaise pannu tarvittaessa ja lisää sille tilkka öljyä. Lisää seitan-kebablastut ja paista rapeaksi. 
  • Lämmitä pitaleivät esimerkiksi leivänpaahtimessa tai mikroaaltouunissa.Voitele halkaistun pitaleivän pohja harissalla, lisää muut täytteet. Nauti!