Vihreä tofu-riisisalaatti
Vihreä tofu-riisisalaatti on kaikkea, mitä alkuvuoden salaatilta osaa kaivata. Maapähkinät, rapeaksi paistettu tofu sekä heleän vihreänä hehkuvat rehut tekevät salaatista tammikuun suosikkiruoan.
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 25 minutes mins
- 1 pkt (n. 200 g) valmiiksi marinoitua tofua (esim. SoFine Thai)
- 1 rkl öljyä
- n. 3 dl keitettyä täysjyväriisiä
- 1 (n. 150 g) parsakaalin kukinnot (säästä varsi uunissa paahdettavaksi tai sosekeittoon)
- 200 g edamamepapuja
- 1 dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
Maapähkinäkastike
- 3 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl tummaa siirappia
- 1 limetin mehu
- 1-2 rkl vettä
Paloittele parsakaali pienehköiksi kukinnoiksi. Keitä noin minuutin verran ja jäähdytä sitten kylmässä vedessä.
Keitä edamamepapuja pari minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Paista tofu rapeaksi.
Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Tarkista maku.
Kokoa salaatti sekoittamalla ainekset yhteen. Tarjoa maapähkinävoikastikkeen kanssa.