Go Back

Helppo tomaatti-tortellonikeitto

Helppo tomaatti-tortellonikeitto saa ruokaisuutta pavuista. Tomaatti-tortellonikeitto on kiireisen arki-illan pelastaja, joka täyttää kurnivimmankin vatsan.
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tlk (à 400 g ) kokonaisia tomaatteja tai hyvää tomaattimurskaa
  • 1 tlk (230 g) valkoisia papuja
  • 1 tlk ( 2 1/2 dl) kaurakermaa
  • 1 tl sokeria
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 rkl balsami- tai punaviinietikkaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1 pkt (250 g ) tortellineja (esim. juustotäytteisiä tai vegaanisia)

Tarjoiluun

  • juustoa raastettuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää sitten valkosipulinkynnet ja paista vielä hetki. Lisää tomaatit, pavut ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen vartin verran. Lisää kaurakerma sekä mausteet ja soseuta keitto sauvasekoittimella soseeksi. Tarkista maku.
  • Lisää tortellonit ja anna niiden kiehua kolmisen minuuttia, kunnes ovat kypsiä.
  • Viimeistele keitto halutessasi juustoraasteella.