Go Back

Maapähkinä-tofuwokki

Maapähkinä-tofuwokki valmistuu nopeasti ja vie kielen. Mausteita ja kasviksia vaihtamalla saat ruokaan helposti uutta jujua.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n.300 g) tofua
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 3 kerää (n. 150 g) täysjyvänuudeleita
  • 1 (300 g) parsakaali
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 ruukku korianteria hienonnettuna
  • 1 dl suolattuja maapähkinöitä

Maapähkinäkastike

  • 4 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl tummaa siirappia tai vaahterasiirappia
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl Sriracha-chilikastiketta
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl vettä

Valmistusohjeet
 

  • Paloittele tofu kuutioiksi ja paahda sitä kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes se kuivahtaa. Lisää loraus öljyä ja jatka paistamista, kunnes tofu on pinnalta rapeaa. Lisää lopuksi soijakastike. Sekoita.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen pienessä kulhossa.
  • Paloittele parsakaali kukinnoiksi. Paloittele myös varsi, kuori tarvittaessa puumainen pinta. Kuumenna öljy pannulla ja paista parsakaalia muutama minuutti.
  • Pienennä lämpöä ja lisää nuudelit, kastike ja paistetut tofukuutiot. Sekoita joukkoon myös maapähkinät ja hienonnettu korianteri. Tarkista maku. Tarjoa heti.