Go Back

Nyhtökauracurry

Keltainen nyhtökauracurry on helppo arkicurry mausta tinkimättä! Nopea valmistusaika ja raaka-ainelistan maltillinen pituus nostavat sen suosikkiruokien kärkikahinoihin.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (250 g) nyhtökauraa (nude) tai esim. härkistä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl keltaista currytahnaa
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 tlk (400 g ) tomaattimurskaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 3 kaffirilimetinlehteä
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  • tuoretta korianteria
  • riisiä tai ohraa
  • cashewpähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muuama minuutti. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista vielä pari minuuttia. Lisää currytahna sekä kuivamausteet ja paista vielä hetki. Lisää tomaattimurska, kookoskerma ja kaffirilimetin lehdet. Sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen välillä sekoitellen noin vartin verran.
  • Nouki kaffirilimetin lehdet kastikkeesta. Lisää nyhtökaura ja kuumenna. Mausta curry suolalla sekä limetinmehulla. Tarkista maku.
  • Tarjoa nyhtökauracurry keitetyn riisin tai ruokakauran sekä korianterin ja cashewpähkinöiden kera.