Go Back

Tahini-pastasalaatti

Tahini-pastasalaatti on loistava arkiruoka - samaan aikaan täyttävä, kepeä, nopea ja maukas.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Arkiruoka, Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 140 g täysjyväpastaa
  • 1 pkt (250 g) härkistä (tai nyhtökauraa)
  • öljyä paistamiseen
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 (n. 150 g) parsakaalin kukinnot
  • 100 g pakasteherneitä sulatettuna
  • 1 ruukku korianteria hienonnettuna

Kastike

  • 1 dl paksua kasvigurttia esim Oatly
  • 1/2 dl vegaanista majoneesia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tahinia
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele ja valuta siivilässä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Paloittele parsakaali kukinnoiksi, keitä minuutti ai pari ja laske kukinnot sitten jääkylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. 
  • Sulata pakasteherneet.
  • Paista härkis pannulla tilkassa öljyä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Sekoita kastikkeen aineet yhteen. Helpoiten se käy, kun notkistat tahinin sitruunamehulla ja lisäät gurttia sekä majoneesia pienissä erissä välissä sekoitellen.
  • Kokoa tahini-pastasalaatti sekoittamalla ainekset yhteen niin, että kastike maustaa ainekset tasaisesti. Tarkista maku.