Go Back

Harissa-kikhernepihvit

Vegaaniset kikhernepihvit saavat ytyä tulisesta harissatahnasta. Pihvit paistuvat pannulla suit sait ja maistuvat makoisilta valkosipulisen jogurttikastikkeen kera.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 15 minutes
Vetäytyminen 30 minutes
Aika yhteensä 55 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 tlk (à 230 g) kikherneitä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 6-8 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 2 rkl harissatahnaa
  • 1 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 1/2 tl jauhettua korianteria
  • 1 sitruunan mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja

Lisäksi

  • rypsiöljyä paistamiseen

Nopea valkosipuli-jogurttikastike

  • 1 dl paksua gurttia esim Oatly turkkilainen
  • 1/2 dl vegaanista majoneesia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  • Mittaa kikhernepihvien ainekset monitoimikoneeseen jauhoja lukuunottamatta. Surauta ainekset karkeaksi massaksi. Sekoita jauhot lopuksi joukkoon esimerkiksi lusikan avulla. Anna massan tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
  • Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku.
  • Muotoile massasta pieniä pihvejä ja paista pannulla molemmin puolin rapeiksi reiluhkossa määrässä öljyä.