Go Back

Tuorehernekeitto halloumijuustokuutioilla

Tuorehernekeitto sopii moneen - kevyeen herkutteluun, nopeaksi arkiruoaksi tai laskiaisviikon ruokalistalle.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g perunoita
  • öljyä paistamiseen
  • 600 g pakasteherneitä
  • 3 dl vettä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 3/4 tl tl suolaa
  • 1/2 tl tl rouhittua mustapippuria myllystä

Halloumijuustokuutiot

  • 200 g halloumijuustoa
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja kuutioi perunat.
  • Kuumenna öljy kattikassa, kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli ja perunat. Paista vireä hetki. Lisää vesi ja herneet. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet.
  • Keiton kiehuessa paista halloumijuusto. Kuutioi halloumi. Kuumenna paistinpannu ja paahda juustokuutioita, kunnes neste on haihtunut. Lisää tilkka öljyä ja paista halloumi kullan ruskeaksi.
  • Lisää kaurakerma kattilaan ja soseuta tuorehernekeitto samettiseksi. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Tarjoile tuorehernekeitto paistettujen halloumijuustokuutioiden kanssa.