Tuorehernekeitto halloumijuustokuutioilla
Tuorehernekeitto sopii moneen - kevyeen herkutteluun, nopeaksi arkiruoaksi tai laskiaisviikon ruokalistalle.
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 20 minutes mins
Aika yhteensä 20 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Keitot
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 200 g perunoita
- öljyä paistamiseen
- 600 g pakasteherneitä
- 3 dl vettä
- 2 dl kaurakermaa
- 3/4 tl tl suolaa
- 1/2 tl tl rouhittua mustapippuria myllystä
Halloumijuustokuutiot
- 200 g halloumijuustoa
- öljyä paistamiseen
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja kuutioi perunat.
Kuumenna öljy kattikassa, kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli ja perunat. Paista vireä hetki. Lisää vesi ja herneet. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet.
Keiton kiehuessa paista halloumijuusto. Kuutioi halloumi. Kuumenna paistinpannu ja paahda juustokuutioita, kunnes neste on haihtunut. Lisää tilkka öljyä ja paista halloumi kullan ruskeaksi.
Lisää kaurakerma kattilaan ja soseuta tuorehernekeitto samettiseksi. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Tarjoile tuorehernekeitto paistettujen halloumijuustokuutioiden kanssa.