Go Back

Paahdettu tomaattikastike

Paahdettu tomaattikastike on heittämällä paras tomaattikastike, mitä pastan kanssa voi tarjota. Kokonaiset säilyketomaatit ja pitkä paahtaminen uunissa ovat avaimet onnistumiseen.
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 2 hours
Aika yhteensä 2 hours 5 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 tlk (à 400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
  • 1/2 tl fenkolinsiemeniä
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 1/2 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl kaurakermaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 170 asteeseen.
  • Kippaa säilyketomaatit laakeaan uunivuokaan. Pilko tomaatit pariin osaan terävällä veitsellä. Sekoita joukkoon fenkolinsiemenet. Nosta vuoka uuniin noin kahdeksi tunniksi. 
  • Nosta vuoka uunista, kaada paahtuneet tomaatit nesteineen kattilaan. Lisää loput aineet ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  • Tarjoa paahdettu tomaattikastike pastan kera sellaisenaan tai esimerkiksi vegepyöryköiden kanssa.