Paahdettu tomaattikastike
Paahdettu tomaattikastike on heittämällä paras tomaattikastike, mitä pastan kanssa voi tarjota. Kokonaiset säilyketomaatit ja pitkä paahtaminen uunissa ovat avaimet onnistumiseen.
Valmistelut 5 minutes mins
Kypsennys 2 hours hrs
Aika yhteensä 2 hours hrs 5 minutes mins
- 2 tlk (à 400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
- 1/2 tl fenkolinsiemeniä
- 1/2 tl cayennepippuria
- 1/2 tl savustettua paprikajauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 1 dl kaurakermaa
Kuumenna uuni 170 asteeseen.
Kippaa säilyketomaatit laakeaan uunivuokaan. Pilko tomaatit pariin osaan terävällä veitsellä. Sekoita joukkoon fenkolinsiemenet. Nosta vuoka uuniin noin kahdeksi tunniksi.
Nosta vuoka uunista, kaada paahtuneet tomaatit nesteineen kattilaan. Lisää loput aineet ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Tarjoa paahdettu tomaattikastike pastan kera sellaisenaan tai esimerkiksi vegepyöryköiden kanssa.