Go Back

Paistetut nuudelit

Paistetut nuudelit kannattaa ottaa arkiruokalistalle. Pienellä vaivalla pyöräytät niistä nopean herkun, jonka aineksia voi vaihdella jääkaapin sisällön mukaan. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 150 g täysjyvävehnänuudeleita
  • 2 porkkanaa
  • 1 punainen paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 1 pkt (250 g) nyhtökauraa tai esim. härkistä
  • 1 ruukku korianteira
  • 1 dl paahdettuja maapähkinöitä

Kastike

  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Valmistusohjeet
 

  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Pese porkkanat ja paprika. Leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi.
  • Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Paista porkkanoita pari minuuttia. Lisää paprikat ja paista vielä hetki, kunnes kasvikset hieman pehmenevät.
  • Lisää pannulle nyhtökaura, nuudelit ja kastike. Paista kovalla lämmöllä koko ajan sekoitellen niin, kunnes kastike on hieman imeytynyt ainesten joukkoon. 
  • Viimeistele paistetut nuudelit tuoreella korianterilla ja paahdetuilla pähkinöillä.