Nachogratiini
Nachogratiini mukailee suositun nachopellin makumaailmaa. On texmex-ruoista tuttuja höysteitä, rapeita maissilastuja sekä venyväksi sulanutta juustoa.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
Kategoria perjantaiherkut
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- öljyä paistamiseen
- 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 pss (28 g) taco-mausteseosta
- 1 rkl sriracha-chilikastiketta tai esim. chilijauhetta maun mukaan
- 100 g maissia
- 1 tlk (230 g) mustapapuja
- 1 pkt (250 g) nyhtökauraa (tomato) tai härkistä (texmex)
- 150 g nachoja
- 1-2 dl juustoraastetta
Lisäksi:
- 250 g kirsikkatomaatteja kuutioituna
- 1 avokado kuutioituna
- 1/2 pieni punasipuli hienonnettuna
- tuoretta korianteria hienonnettuna
- kaurafraichea tai turkkilaista gurttia
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista paprikasta siemenkota. Kuutioi.
Kuullota sipuleita muutama minuutti, lisää paprikat ja paista vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Anna muhia hissukseen noin 15 minuuttia.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Sekoita tomaattikastikkeen joukkoon pavut, maissit ja nyhtökaura (tai härkis) sekä taco-mausteseos. Mausta maun mukaan chilillä. Jos kastike on liian paksua, lisää tilkka vettä.
Kaada kastike laakeaan uunivuokaan. Lisää päälle nachot ja juustoraaste. Paahda uunissa noin 10 minuuttia.
Viimeistele nachogratiini lisäämällä päälle loput höysteet ja nauti heti.