Go Back

Nachogratiini

Nachogratiini mukailee suositun nachopellin makumaailmaa. On texmex-ruoista tuttuja höysteitä, rapeita maissilastuja sekä venyväksi sulanutta juustoa. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 pss (28 g) taco-mausteseosta
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta tai esim. chilijauhetta maun mukaan
  • 100 g maissia
  • 1 tlk (230 g) mustapapuja
  • 1 pkt (250 g) nyhtökauraa (tomato) tai härkistä (texmex)
  • 150 g nachoja
  • 1-2 dl juustoraastetta

Lisäksi:

  • 250 g kirsikkatomaatteja kuutioituna
  • 1 avokado kuutioituna
  • 1/2 pieni punasipuli hienonnettuna
  • tuoretta korianteria hienonnettuna
  • kaurafraichea tai turkkilaista gurttia

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista paprikasta siemenkota. Kuutioi.
  • Kuullota sipuleita muutama minuutti, lisää paprikat ja paista vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Anna muhia hissukseen noin 15 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Sekoita tomaattikastikkeen joukkoon pavut, maissit ja nyhtökaura (tai härkis) sekä taco-mausteseos. Mausta maun mukaan chilillä. Jos kastike on liian paksua, lisää tilkka vettä.
  • Kaada kastike laakeaan uunivuokaan. Lisää päälle nachot ja juustoraaste. Paahda uunissa noin 10 minuuttia.
  • Viimeistele nachogratiini lisäämällä päälle loput höysteet ja nauti heti.