Go Back

Couscous-pyörykkäpelti

Couscous-pyörykkäpelti kokoaa yhteen liudan Kreikan ja Välimeren makuja. Uunissa paahtunut fetajuusto, pirskahtelevat kirsikkatomaatit ja tsatsiki saavat makunystyrät onnesta sykkyrälle.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 3 dl täysjyväcouscousia
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 2+2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 pkt Boltseja Marokko
  • 100 g fetajuustoa
  • 250 g kirsikkatomaatteja

Lisäksi:

  • tuoreita yrttejä maun mukaan esim. lehtipersiljaa
  • 1/2 pieni punasipuli

Tsatsiki

  • 2 dl turkkilaista gurttia
  • 1/2 kurkku
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Mittaa couscous kulhoon. Kaada päälle 3 dl kiehuvaa vettä. Anna seistä muutama minuutti, kunnes couscous turpoaa ja vesi imeytyy. 
  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kikherneet, 2 rkl öljyä ja suola couscousin joukkoon. Kaada laakeaan uunivuokaan. Lisää couscousin päälle Boltsit, tomaatit ja murusteltu fetajuusto. Pirskottele päälle loput öljystä.
  • Paahda couscouspeltiä noin 20 minuuttia. Voit nostaa pellin noin viideksi minuutiksi uunin ylätasolle, jos haluat fetaan paahteistuuta ja Boltseihin rapeutta.
  • Tee tsatsiki couscouspellin paahtuessa. Raasta kurkku ja puristele raasteesta kaikki ylimääräinen irtoava neste. Sekoita jogurtti, kurkkuraaste ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Mausta maun mukaan suolalla. Tarjoa couscous-pyörykkäpellin kanssa.
  • Viimeistele ruoka tuorella yrteillä ja halutessasi hienonnetulla punasipulilla.