Aasialainen härkis
Aasialainen härkis tuo uutta makua arkiruokapöytään. Makoisasti seesamiöljyllä, soijakastikkeella ja limetillä maustettu härkis on täydellinen kumppani riisin kylkeen.
Valmistelut 5 minutes mins
Kypsennys 10 minutes mins
Aika yhteensä 15 minutes mins
- 1 pkt (250 g) härkistä
- 100 g vihreitä papuja
- 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
- 3 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl vaahterasiirappia tai tummaa siirappia
- 1 limetin puristettu mehu
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 punainen keskivahva chili hienonnettuna tai n. 1 rkl chilikastiketta
Lisäksi
- tuoretta korianteria
- cashewpähkinöitä paahdettuna
- basmatiriisiä
Sekoita keskenään soijakastike, seesamiöljy, vaahterasiirappi, limetinmehu, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu chili tai chilikastike.
Kuumenna pannu, lisää härkis ja pavut. Sekoita joukkoon maustekastike ja paista, kunnes suurin osa kastikkeesta imeytyy härkikseen ja hieman karamellisoituu.
Tarjoa härkis keitetyn riisin kera. Viimeistele annos paahdetuilla cashewpähkinöillä ja tuoreilla yrteillä.