Go Back

Aasialainen härkis

Aasialainen härkis tuo uutta makua arkiruokapöytään. Makoisasti seesamiöljyllä, soijakastikkeella ja limetillä maustettu härkis on täydellinen kumppani riisin kylkeen.
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 15 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (250 g) härkistä
  • 100 g vihreitä papuja
  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl vaahterasiirappia tai tummaa siirappia
  • 1 limetin puristettu mehu
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 punainen keskivahva chili hienonnettuna tai n. 1 rkl chilikastiketta

Lisäksi

  • tuoretta korianteria
  • cashewpähkinöitä paahdettuna
  • basmatiriisiä

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita keskenään soijakastike, seesamiöljy, vaahterasiirappi, limetinmehu, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu chili tai chilikastike.
  • Kuumenna pannu, lisää härkis ja pavut. Sekoita joukkoon maustekastike ja paista, kunnes suurin osa kastikkeesta imeytyy härkikseen ja hieman karamellisoituu.
  • Tarjoa härkis keitetyn riisin kera. Viimeistele annos paahdetuilla cashewpähkinöillä ja tuoreilla yrteillä.