Kasvishampurilainen herättää annoskatetutta myös lihansyöjien keskuudessa. Muhkeat ja mehevät vegehampurilaiset täytetään Lähi-idän makumaailmaa mukaillen.
Sekoita punaviinietikka, suola ja sokeri laakeassa kannellisessa rasiassa. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Sulje kansi ja ravista niin, että marinadi levittyy tasaisesti. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Varhaiskaalisalaatti
Suikaloi kaali, hienonna basilika. Sekoita gurtti, majoneesi, hienonnetut valkosipuinkynnet, suola ja sitruunamehu keskenään. Sulata herneet, jos käytät pakastettuja. Sekoita varhaiskaali, basilika ja herneet keskenään. Sekoita joukkoon gurttikastike. Tarkista maku. Siirrä varhaiskaalisalaatti jääkaappiin odottamaan.
Tsatsiki
Raasta kurkku raastimen karkeimmalla terällä. Valuta huolellisesti siivilässä tai purista irtoava neste käsien välissä mahdollisimman huolellisesti. Sekoita kurkkuraaste, hienonnettu valkosipuli ja gurtti keskenään. Mausta maun mukaan suolalla.
Kasvishampurilaiset
Paista pihvit pannulla pinnalta rapeiksi pienessä määrässä öljyä. Kokoa kasvishampurilaiset: levitä pohjalle muhammaraa, aseta päälle salaatinlehti, härksipihvi, punasipulia ja tsatsikia. Viimeistele kasvishampurilainen tuoreella korianterilla. Tarjoa lisänä varhaiskaalisalaattia ja lohkoperunoita.