Go Back

Hölskypotut, hölskyperunat eli hyrskypotut

Hölskypotut eli hölskyperunat tai hyrskypotut - rakkaalla kesäherkulla on monta hauskaa nimeä. Maista ja ihastu!
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 kg varhaisperunoita
  • 1 rkl vegaanista margariinia esim. sininen Keiju
  • 100 g kaurafraichea esim. Oatly
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuja
  • 3 vartta kesäsipulia hienonnettuna tai 1 dl ruohosipulia
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Pese varhaisperunat. Laita perunat kiehuvaan veteen, mausta keitinvesi suolalla ja keitä perunat kypsiksi. 
  • Kaada vesi huolellisesti pois ja lisää kattilaan nokare margariinia, kaurafraiche, hienonnettu tilli ja kesäsipulin varret sekä suola. Sulje kansi ja ravista kattilaa niin, että perunoiden rakenne hieman rikkoutuu ja ainekset sekoittuvat. 
  • Tarjoile hölskyperunat kesäruokien kera (tai nauti vaikka sellaisenaan).