Vegaaninen mansikkakakku
Vegaaninen mansikkakakku on mehevä, maukas ja ihanan helppotekoinen kesäleivonnainen. Maista ja ihastu!
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 50 minutes mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 1/2 dl kaurajuomaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 rkl sitruunamehua tai esim. valkoviinietikkaa
Koristeluun
- 1 dl soijavispiä
- 100 g vegaanista tuorejuustoa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- n. 5 dl mansikoita
Kuumenna uuni 160 asteeseen.
Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan. Voitele vuoan reunat.
Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita nestemäiset aineet toisessa kulhossa ja yhdistä kuivien aineiden joukkoon.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla tökkäämällä esimerkiksi grillitikku kakun keskelle. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, on kakkupohja kypsä ja valmis uunista nostettavaksi. Anna kakun jäähtyä rauhassa mielellään seuraavaan päivään.
Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku. Nostele kerma-tuorejuustoseos kakun päälle. Koristele vegaaninen mansikkakakku mansikoilla.