Go Back

Falafelit uunissa

Falafelit uunissa ovat ihan yhtä rapeita ja herkullisia kuin uppopaistetutkin. Uunissa falafelit kypsyvät näppärästi ilman rasvalla läträämistä.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Liotus ja vetäytyminen 13 hours
Aika yhteensä 13 hours 50 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 1/2 dl kuivattuja kikherneitä + vettä liotukseen
  • 1 pieni sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 1/2 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 1/4 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl perunajauhoja

Lisäksi:

  • rypsiöljyä voiteluun

Valmistusohjeet
 

  • Liota kikherneitä runsaassa vedessä yön yli. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Poista viottuneet kikherneet.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Mittaa kaikki raaka-aineet perunajauhoja lukuunottamatta monitoimikoneeseen ja aja rouheaksi massaksi. Sekoita joukkoon perunajauhot. Anna massan vetäytyä jääkaapissa tunnin verran tai pidempään.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pyörittele kikhernemassasta mahdollisimman saman kokoisia pyöryköitä ja siirrä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Sivele pinta rypsiöljyllä.
  • Paista falafelit uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Käännä falafelit puolessa välissä paistoa.