Granola
Granola eli rapea muromysli on ihanaa gurtin tai kasvijuoman kera. Granolan maku uudistuu helposti hiutaleita, höysteitä ja mausteita vaihtamalla.
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 25 minutes mins
Kategoria Aamu- ja välipalat
- 4 dl kaurahiutaleita
- 1 dl siemeniä
- 1 dl pähkinöitä rouhittuna
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl kardemummaa
- 3/4 tl suolaa
- 3 rkl vaahterasiirappia
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 kypsä banaani
Lisäksi esim.
- 2 dl rusinoita taateleita tai muita kuivattuja hedelmiä maun mukaan
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sekoita kaurahiutaleet, pähkinät, siemenet ja mausteet. Soseuta toisessa kulhossa banaani. Sekoita joukkoon siirappi ja öljy. Sekoita banaani-öljyseos kuivien aineiden joukkoon.
Levitä granolaseos leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paahda noin 15 minuuttia. Pidä granolaa tarkasti silmällä ja sekoita muutaman minuutin välein, jotta granola paahtuu tasaisesti.
Nosta pelti uunista ja anna granolan jäähtyä täysin. Sekoita lopuksi joukkoon mieleisesi kuivahedelmät. Säilytä granola ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.