Munakoisopasta
Munakoisopasta ei ehkä ole arjen nopein ruoka, mutta varsin helppotekoinen ja ennen kaikkea hyvänmakuinen ruoka se kyllä on. Pehmeäksi paahtunutta munakoisoa ja meheväksi muhinutta tomaattikastiketta säväyttää ripaus chilijauhetta.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
- 1 munakoiso
- n. 1/2 dl öljyä + 1 rkl paistamiseen
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl chilijauhetta tai maun mukaan
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Leikkaa munakoiso noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Sivele pintaan öljyä ja paahda uunissa läpikotaisin pehmeiksi noin 30 minuuttia. Käännä puolessa välissä paahtoa. Sivele pintaan öljyä, jos munakoisot vaikuttavat sitä tarvitsevan.
Kuori ja suikaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit raukeiksi pannulla tilkassa öljyä. Lisää tomaattimurska, vesi, tomaatipyree ja mausteet. Sekoita. Anna tomaattikastikkeen hautua hissukseen ilman kantta välillä sekoitellen, kunnes munakoisot ovat pehmenneet.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä.
Nosta munakoisot uunista, leikkaa viipaleet ronskeiksi paloiksi ja sekoita tomaattikastikkeen joukkoon. Tarkista maku.
Sekoita keitetty pasta kastikkeen joukkoon. Viimeistele munakoisopasta parmesaanijuustolla.