Go Back

Munakoisopasta

Munakoisopasta ei ehkä ole arjen nopein ruoka, mutta varsin helppotekoinen ja ennen kaikkea hyvänmakuinen ruoka se kyllä on. Pehmeäksi paahtunutta munakoisoa ja meheväksi muhinutta tomaattikastiketta säväyttää ripaus chilijauhetta.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 munakoiso
  • n. 1/2 dl öljyä + 1 rkl paistamiseen
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl chilijauhetta tai maun mukaan

Lisäksi

  • 150 g pastaa

Viimeistelyyn

  • vegaanista parmesaania

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  • Leikkaa munakoiso noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Sivele pintaan öljyä ja paahda uunissa läpikotaisin pehmeiksi noin 30 minuuttia. Käännä puolessa välissä paahtoa. Sivele pintaan öljyä, jos munakoisot vaikuttavat sitä tarvitsevan.
  • Kuori ja suikaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit raukeiksi pannulla tilkassa öljyä. Lisää tomaattimurska, vesi, tomaatipyree ja mausteet. Sekoita. Anna tomaattikastikkeen hautua hissukseen ilman kantta välillä sekoitellen, kunnes munakoisot ovat pehmenneet.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä.
  • Nosta munakoisot uunista, leikkaa viipaleet ronskeiksi paloiksi ja sekoita tomaattikastikkeen joukkoon. Tarkista maku.
  • Sekoita keitetty pasta kastikkeen joukkoon. Viimeistele munakoisopasta parmesaanijuustolla.