Go Back
soijarouhe-linssikeitto

Soijarouhe-linssikeitto

Soijarouhe-linssikeitto kuuluu edulliset arkiruoat -kategoriaan. Kaksi kuivakaapin aatelista kohtaa tomaattisessa liemessä timjamin, porkkanan ja sellerin.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 2 vartta varsiselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/4-1/2 tl cayennepippuria
  • 2 rkl tuoretta timjamia tai 2 tl kuivattuja yrtteä, esim. timjami Provence yrttisekoitus
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • n. 1 l vettä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 dl vettä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Hienonna lehtisellerinvarret.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset raukeiksi ja pehmeiksi.
  • Huuhtele linssit.
  • Lisää kattilaan tomaattipyree, paprikajauhe ja cayennepippuri. Paista sekoitellen minuutin verran. Lisää linssit, tomaattimurska, vesi, sokeri ja yrttiseos. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
  • Keiton kiehuessa paista soijarouhe. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Paista soijarouhetta pari minuuttia. Lisää soijakastike. Lisää vesi pienissä erissä niin, että edellinen vesitilkka on imeytynyt rouheeseen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Mausta keitto suolalla ja soijakastikkeella. Jos keitto on liian paksua, lisää tilkka vettä. Tarkista maku.
  • Annostele keitto lautasille. Lisää päälle soijarouhe. Tarjoa soijarouhe-linssikeitto leivän kera.