Go Back
punajuuripihvit

Punajuuripihvit

Punajuuripihvit rikastetaan ruokaisiksi kikherneillä. Siemenillä piristetyt vegepihvit maistuvat sellaisenaan tai vaikkapa hampurilaisen välissä.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Tekeytyminen 30 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 300 g punajuuria
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja raasta punajuuret raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet huolellisesti siivilässä. Mittaa kaikki ainekset vehnäjauhoja lukuun ottamatta monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen monitoimiosaan ja surauta ainekset karkeaksi seokseksi. Lisää lopuksi joukkoon vehnäjauhot ja sekoita esimerkiksi lusikalla sekaisin. 
  • Laita massa jääkaappii ja anna sen tekeytyä puolisen tuntia tai vaikka yön yli. Levätessään massa kiinteytyy ja se on helpompi paistaa pihveiksi.
  • Muotoile massa pihveiksi ja paista punajuuripihvit pannulla reilussa määrässä öljyä molemmin puolin rapeiksi. Voit paistaa ensin yhden koepihvin ja lisätä tarvittaessa lusikallisen jauhoja massaa tukevoittamaan.
  • Tarjoile punajuuripihvit esimerkiksi jogurttipohjaisen kastikkeen ja lohkoperunoiden kera tai käytä burgeripihveinä.