Go Back

Vihreä curry

Vihreä curry vie makumatkalle Thaimaan aurinkoon. Curryssa on roppakaupalla niin makua kuin kasviksiakin.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 300-400 g tofua
  • 1+1 rkl öljyä paistamiseen
  • 2+2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1-2 vihreää chiliä oman maun ja chilien tulisuuden mukaan
  • 1/2 kesäkurpitsa n. 200 g
  • 1 vihreä paprika
  • n. 200 g parsakaalia
  • 4 rkl vihreää currytahnaa
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 tl sokeria

Viimeistelyyn

  • paahdettuja pähkinöitä
  • tuoretta korianteria

Tarjoiluun

  • riisiä

Valmistusohjeet
 

  • Kuivaa tofun pinta, kuutioi ja paista pannulla öljytilkassa rapeaksi. Jos pannusi on kovin pieni, voit paistaa tofun vaikka kahdessa erässä. Kun tofu on rapeaa, siirrä pannu syrjään ja lisää 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta. Sekoita, anna soikakastikkeen imeytyä tofuun ja siirrä tofu sitten syrjään. 
  • Tofun paistuessa kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, suikaloi paprika, kuutioi kesäkurpitsa ja paloittele parsakaali kukinnoiksi.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota inkivääriä, chiliä sekä valkosipulia pari minuuttia. Älä polta. Lisää vihreä currytahna ja kasvikset. Jatka paistamista muutama minuutti välillä käännellen. Lisää kookosmaito, soijakastike ja sokeri. Anna curryn hautua n. 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Tarkista maku. Lisää lopuksi tofu.
  • Tarjoa vihreä curry keitetyn riisin kera. Viimeistele annos ronskilla määrällä tuoretta korianteria sekä paahdetuilla pähkinöillä.