1-2vihreää chiliäoman maun ja chilien tulisuuden mukaan
1/2kesäkurpitsan. 200 g
1vihreä paprika
n. 200gparsakaalia
4rklvihreää currytahnaa
1tlk (400 ml)kookosmaitoa
1tlsokeria
Viimeistelyyn
paahdettuja pähkinöitä
tuoretta korianteria
Tarjoiluun
riisiä
Valmistusohjeet
Kuivaa tofun pinta, kuutioi ja paista pannulla öljytilkassa rapeaksi. Jos pannusi on kovin pieni, voit paistaa tofun vaikka kahdessa erässä. Kun tofu on rapeaa, siirrä pannu syrjään ja lisää 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta. Sekoita, anna soikakastikkeen imeytyä tofuun ja siirrä tofu sitten syrjään.
Tofun paistuessa kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, suikaloi paprika, kuutioi kesäkurpitsa ja paloittele parsakaali kukinnoiksi.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota inkivääriä, chiliä sekä valkosipulia pari minuuttia. Älä polta. Lisää vihreä currytahna ja kasvikset. Jatka paistamista muutama minuutti välillä käännellen. Lisää kookosmaito, soijakastike ja sokeri. Anna curryn hautua n. 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Tarkista maku. Lisää lopuksi tofu.
Tarjoa vihreä curry keitetyn riisin kera. Viimeistele annos ronskilla määrällä tuoretta korianteria sekä paahdetuilla pähkinöillä.