Go Back

Nuudeliwokki Beanit-härkäpapumurulla

Nuudeliwokki beanit-murulla on arjen herkullinen pikaruoka, jossa ihastuttavat makeansuolainen makumaailma ja rapeana rouskuvat pähkinät.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 150 g täysjyvävehnänuudeleita
  • 1 rs (250 g) Beanit härkäpapumurua
  • 1 parsakaali
  • 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 dl paahdettuja maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä
  • 1 ruukku korianteria

Kastike

  • 2 rkl rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl hoisin-kastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Pilko parsakaali kukinnoiksi ja paloittele varsi suupalan kokoisiksi paloiksi.
  • Kuumenna öljy pannussa ja paista parsakaalia muutama minuutti niin, että se hieman pehmenee. Lisää beanit-muru ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle nuudelit sekä kastike. Paista pari minuuttia sekoitellen niin, että kastike sekoittuu tasaisesti ainesten joukkoon. 
  • Viimeistele nuudeliwokki sekoittamalla lopuksi joukkoon pähkinät ja hienonnettu korianteri.