Nuudeliwokki Beanit-härkäpapumurulla
Nuudeliwokki beanit-murulla on arjen herkullinen pikaruoka, jossa ihastuttavat makeansuolainen makumaailma ja rapeana rouskuvat pähkinät.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 30 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
- 150 g täysjyvävehnänuudeleita
- 1 rs (250 g) Beanit härkäpapumurua
- 1 parsakaali
- 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
- 1 dl paahdettuja maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä
- 1 ruukku korianteria
Kastike
- 2 rkl rkl vähäsuolaista soijakastiketta
- 2 rkl hoisin-kastiketta
- 2 rkl seesamiöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl inkivääriä raastettuna
- 1 rkl sriracha-chilikastiketta
Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
Pilko parsakaali kukinnoiksi ja paloittele varsi suupalan kokoisiksi paloiksi.
Kuumenna öljy pannussa ja paista parsakaalia muutama minuutti niin, että se hieman pehmenee. Lisää beanit-muru ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle nuudelit sekä kastike. Paista pari minuuttia sekoitellen niin, että kastike sekoittuu tasaisesti ainesten joukkoon.
Viimeistele nuudeliwokki sekoittamalla lopuksi joukkoon pähkinät ja hienonnettu korianteri.