Go Back

Nuudelisalaatti ja maapähkinäkastike

Nuudelisalaatti ja maapähkinäkastike vie kielen. Simppelin salaatin juju on kastike, joka saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Nuudelisalaatti

  • 150 g täysjyväriisinuudeleita
  • 1 pkt (250 g) Beanit-härkäpapumurua
  • 1/2 dl teriyakikastiketta
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 200 g pakasteherneitä sulatettuna
  • 1 keskikokoinen kurkku
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 dl paahdettuja maapähkinöitä
  • 1-2 dl silmusalaattia

Maapähkinäkastike

  • 1/2 dl maapähkinävoita
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2-1 tulinen chili riippuen kuinka tulista haluat
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/2 dl kookosmaitoa tai -kermaa

Valmistusohjeet
 

  • Tee ensi maapähkinäkastike. Mittaa kaikki kastikeainekset korkeaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella sekaisin. Tarkista maku ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Viipaloi kurkku ohuen ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Hienonna korianteri.
  • Kuumenna paistinpannu. Lisää beanit-härkäpapumuru, chilikastike ja teriyakikastike. Paista sekoitellen, kunnes kastike hieman karamellisoituu.
  • Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti siivilässä. Saksi nuudelit lyhyemmiksi, jotta niitä on helpompi annostella lautaselle ja syödä.
  • Sekoita nuudelit, härkäpapumuru, sulatetut pakasteherneet, kurkkuviipaleet ja tuore, hienonnettu korianteri. Viimeistele annos maapähkinöillä ja halutessasi silmusalaatilla.
  • Tarjoa nuudelisalaatti maapähkinäkastikkeen kera.