Go Back
omenapiirakka vegaaninen somenapiirakka

Omenapiirakka - Satu Koiviston omenapiirakka vegaanisesti

Omenapiirakka Satu Koiviston ohjeella on mantelijauhon ansiosta mehevä ja maukas. Kehuttu ja himoittu omenapiirakka onnistuu hyvin myös vegaanisesti.
5 from 1 vote
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 200 g vegaanista margariinia esim. Sininen Keiju
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl soijajogurttia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa

Päälle

  • n. 500 g omenoita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
  • Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Lisää soijajogurtti ja sekoita margariini-sokeriseoksen joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (29 x 24 cm) tai halkaisijaltaan 28 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan.
  • Viipaloi omenat ja lisää vieri viereen piirakkapohjan päälle. Ripota päälle sokeri ja kaneli.
  • Paista omenapiirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.