Go Back

Vispipuuro

Vispipuuro on marjaisan makeaa, aavistuksen hapanta ja koostumukseltaan samettisen kuohkeaa. Vispipuuro on aamupala, välipala tai jälkiruoka - ihan niinkuin sinä päätät.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
Jäähtyminen 30 minutes
Aika yhteensä 1 hour 10 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 4 dl punaherukoita tai mieleisiäsi marjoja
  • 7 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 1/4 dl tummia mannasuurimoita esim. Myllyn Paras

Valmistusohjeet
 

  • Mittaa vesi ja marjat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5-10 minuuttia. Siivilöi mehu talteen.
  • Kaada mehu takaisin kattilaan. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot koko ajan vispaten. Anna kiehua välillä sekoittaen 10 minuuttia.
  • Jäähdytä vispipuuro ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  • Tarjoa vispipuuro sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljaisen soijajuoman ja marjojen kera.