Go Back
omenainen linssidahl

Omenainen linssidahl

Omenainen linssidahl on syksyn makuinen vegeruoka: ruokaisa ja täyttävä, mojovan mausteinen ja silti pehmeän täyteläinen.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 200 g omenoita
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 punainen keskivahva chili
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl keltaista currytahnaa
  • 2 tl garam masalaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • n. 5 dl vettä
  • 3 dl punaisia linssejä raakoja
  • 1/2-1 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja raasta inkivääri. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää currytahna sekä garam masala. Paista vielä pari minuuttia.
  • Huuhtele ja valuta linssit. Lisää linssit pannulle yhdessä omenaraasteen, kookoskerman ja veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet ja kastike sopivan sakeaa. Mausta suolalla.
  • Tarjoa omenainen linssidahl keitetyn riisin tai ruokakauran sekä cashewpähkinöiden kera.