n. 50 gvegaanista margariiniaesim. sininen Keiju on valmiiksi pehmeän levittyvää ja siksi hyvä vaihtoehto
n. 1dlfariinisokeria
n. 1/2rklkanelia
Voiteluun:
soijajogurttia tai -rahkaa
Päälle
raesokeria
Valmistusohjeet
Lämmitä neste 42-asteiseksi. Sekoita nesteeseen sokeri, kardemumma ja suola.
Sekoita kuivahiiva noin neljään desilitraan jauhoja ja lisää ne nesteen joukkoon. Sekoita. Jos käytät tuorehiivaa, liota se 37-asteiseen nesteeseen ja lisää muut aineet vasta sitten. Lisää jauhoja pienissä erissä taikinaa vaivaten. Lisää rasva. Jatka vaivaamista ainakin 5-10 minuuttia ja lisää jauhoja tarvittaessa, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa hyvin käsistä sekä kulhon pohjasta.
Peitä taikinakulho liinalla ja aseta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan kohoamaan. Kohota kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina kulhosta jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kalulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi. Levitä päälle margariini, ripottele sitten pintaan sokeri ja kaneli.
Taita levy lyhyeltä sivulta kolmeen osaan. Kauli muodostunut levy hieman ohuemmaksi ja leikkaa noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Tartu taikinatankoa molemmista päistä, pyöritä vastakkaisiin suuntiin kierteelle ja muodostunut kierre edelleen keräksi. Aseta korvapuustit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Peitä vegaaniset korvapuustit liinalla ja kohota lämpimässä vielä noin 15 minuuttia.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele puustit soijarahkalla, ripota pintaan raesokeria. Paista vegaaniset korvapuustit uunin keskitasolla noin 8-12 minuuttia.