Go Back

Vegaaniset korvapuustit

Vegaaniset korvapuustit tehdään ilman voita, maitoa ja kananmunia. Kokeile perinteisten puustien sijaan vaihteeksi hauskoja kierrepullia. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Kohotus 1 hour 15 minutes
Aika yhteensä 1 hour 45 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 16

Raaka-aineet
  

Vegaaninen pullataikina

  • 2 1/2 dl kasvijuomaa esim. kaura- tai mantelimaito
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
  • 6-8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 3/4 dl rypsiöljyä tai 75 g maidotonta margariinia

Täyte:

  • n. 50 g vegaanista margariinia esim. sininen Keiju on valmiiksi pehmeän levittyvää ja siksi hyvä vaihtoehto
  • n. 1 dl fariinisokeria
  • n. 1/2 rkl kanelia

Voiteluun:

  • soijajogurttia tai -rahkaa

Päälle

  • raesokeria

Valmistusohjeet
 

  • Lämmitä neste 42-asteiseksi. Sekoita nesteeseen sokeri, kardemumma ja suola.
  • Sekoita kuivahiiva noin neljään desilitraan jauhoja ja lisää ne nesteen joukkoon. Sekoita. Jos käytät tuorehiivaa, liota se 37-asteiseen nesteeseen ja lisää muut aineet vasta sitten. Lisää jauhoja pienissä erissä taikinaa vaivaten. Lisää rasva. Jatka vaivaamista ainakin 5-10 minuuttia ja lisää jauhoja tarvittaessa, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa hyvin käsistä sekä kulhon pohjasta.
  • Peitä taikinakulho liinalla ja aseta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan kohoamaan. Kohota kaksinkertaiseksi.
  • Kumoa taikina kulhosta jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kalulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi. Levitä päälle margariini, ripottele sitten pintaan sokeri ja kaneli.
  • Taita levy lyhyeltä sivulta kolmeen osaan. Kauli muodostunut levy hieman ohuemmaksi ja leikkaa noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Tartu taikinatankoa molemmista päistä, pyöritä vastakkaisiin suuntiin kierteelle ja muodostunut kierre edelleen keräksi. Aseta korvapuustit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Peitä vegaaniset korvapuustit liinalla ja kohota lämpimässä vielä noin 15 minuuttia. 
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele puustit soijarahkalla, ripota pintaan raesokeria. Paista vegaaniset korvapuustit uunin keskitasolla noin 8-12 minuuttia.