Go Back

Vegaaninen brownie

Vegaaninen brownie on herkkusuun valinta. Tuhdin suklainen ja tahmea brownie on parasta jäätelön kera nautittuna.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 200 + 50 g tummaa vegaanista suklaata
  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vahvaa kahvia tai mieleistäsi kasvijuomaa esim. soija- tai kaurajuoma

Valmistusohjeet
 

  • Vuoraa uunivuoka (n. 20x25 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Sulata margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Sulata joukkoon suklaa pienissä erissä. Sekoita joukkoon sokerit, sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kahvi tai mieleisesi kasvijuoma. Kääntele joukkoon 50 g rouhittua tummaa suklaata. Levitä taikina vuokaan.
  • Paista uunin keskitasolla noin 20-30 min. Älä paista yli. Vegaaninen brownie on valmis, kun reunat ovat hyytyneet, mutta sisus on edelleen pehmeä. Anna jäähtyä ja tarjoa brownie esimerkiksi vegaanisen jäätelön kera.