Go Back

Sienipasteijat

Sienipasteijat onnistuvat tumpelommaltakin leipurilta. Lehtevät pasteijat maistuvat teen kera tai suolaisena tarjottavana kahvipöydässä. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Suolaiset leivonnaiset
Annokset 10

Raaka-aineet
  

  • 1 veganinen lehtitaikinalevy esim. Myllyn paras lehtevä kaurataikina

Sienitäyte

  • 200 g herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • öljyä paistamiseen
  • 1 1/2 dl keitettyjä ohrahelmiä esim. Torino
  • 1/2 dl kaurakermaa
  • 1/2 tl kuivattua timjamia
  • 1/2 tl suolaa

Voiteluun

  • kaurakermaa

Valmistusohjeet
 

  • Ota lehtitaikina sulamaan.
  • Hienonna herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää herkkusienet ja paista, kunnes neste haihtuu sienistä. Lisää pannulle keitetyt ohrahelmet, mausteet ja kaurakerma. Sekoita ja siirrä syrjään jäähtymään.
  • Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi ja kaulitse hieman ohuemmiksi. Levitä taikinaneliöille pari ruokalusikallista täytettä, käännä kolmioiksi ja sulje reunat huolellisesti esimerkiksi haarukalla painellen. Voitele pasteijat kaurakermalla ja pistele haarukalla.
  • Paista sienipasteijat uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.