Go Back
paahdettu tomaattikeitto

Paahdettu tomaattikeitto

Paahdettu tomaattikeitto on helppoa arkisapuskaa, ihanaa talviruokaa ja niin hyvän makuista, että lautaset nuollaan puhtaiksi viimeistä keittopisaraa myöten. 
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 2 hours
Aika yhteensä 2 hours 5 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 2 tlk (à 400 g) kokonaisia säilyketomaatteja omassa liemessään (esim. Mutti Pelati)
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2-1 rkl harissatahnaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • n. 1 dl kaurakermaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  • Kippaa tomaatit laakeaan uunivuokaan. Leikkaa veitsellä muutamaan osaan. Sekoita joukkoon mausteet.
  • Nosta vuoka uuniin noin pariksi tunniksi.
  • Lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  • Tarjoa paahdettu tomaattikeitto esimerkiksi lämpimien bruschettojen tai sämpylöiden kera. Halutessasi voit paahtaa keiton pinnalle esimerkiksi krutonkeja tai pähkinöitä.