Paahdettu tomaattikeitto
Paahdettu tomaattikeitto on helppoa arkisapuskaa, ihanaa talviruokaa ja niin hyvän makuista, että lautaset nuollaan puhtaiksi viimeistä keittopisaraa myöten.
Valmistelut 5 minutes mins
Kypsennys 2 hours hrs
Aika yhteensä 2 hours hrs 5 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Keitot
- 2 tlk (à 400 g) kokonaisia säilyketomaatteja omassa liemessään (esim. Mutti Pelati)
- 1/2 tl savupaprikajauhetta
- 1/2-1 rkl harissatahnaa
- 1/2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- n. 1 dl kaurakermaa
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Kippaa tomaatit laakeaan uunivuokaan. Leikkaa veitsellä muutamaan osaan. Sekoita joukkoon mausteet.
Nosta vuoka uuniin noin pariksi tunniksi.
Lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Tarjoa paahdettu tomaattikeitto esimerkiksi lämpimien bruschettojen tai sämpylöiden kera. Halutessasi voit paahtaa keiton pinnalle esimerkiksi krutonkeja tai pähkinöitä.