Go Back

Paahdettu kukkakaali keltaisessa kookoskastikkeessa

Paahdettu kukkakaali keltaisessa kookoskastikkeessa on helppo tapa lisätä vegeä lautaselle. Arvaatkos, mistä kastikkeen kaunis väri on peräisin?
Valmistelut 30 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 1 hr
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Paahdettu kukkakaali

  • 1 kukkakaali
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä

Kookoskastike

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 krl keltaista currytahnaa
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua

Tarjoiluun

  • riisiä tai ohraa
  • tuoretta korianteria
  • pähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Pyöräytä kukinnot öljyssä, ripauta päälle suolaa. Varmista, että öljy ja suola levittyvät kukkakaaleille tasaisesti. Laita kukkakaali uunivuokaan ja paahda pehmeäksi, noin 30 minuuttia.
  • Valmista kukkakaalin paahtuessa kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat hienoksi. 
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia noin 5-10 minuuttia. Lisää porkkana ja valkosipulit. Paista vielä hetki. Lisää kattilaan currytahna, kookosmaito ja vesi. Keitä noin 15-20 minuuttia, kunnes porkkana on täysin pehmennyt. Lisää suola ja sitruunamehu. Surauta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella.
  • Nosta kukkakaali uunista. Kaada ensin pellille kikherneet. Lisää päälle kastike. Nosta vuoka takaisin uuniin noin vartiksi. 
  • Tarjoa kookoskastikkeella kruunattu paahdettu kukkakaali esimerkiksi riisin tai ohran sekä pähkinöiden ja korianterin kera.