Vegaaninen naanleipä
Vegaaninen naanleipä valmistuu mutkattomasti pannulla paahtaen. Vastapaistettu, lämmin naanleipä maistuu intialaisten ruokien kaverina.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Kohotus 1 day d
Aika yhteensä 1 day d 30 minutes mins
Kategoria Lisukkeet, Suolaiset leivonnaiset
- 1 1/2 dl kylmää vettä
- 1 dl turkkilaista kauragurttia
- 1 tl kuivahiivaa
- 3/4 tl suolaa
- 4-5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1/2 rkl nigellansiemeniä
Voiteluun
- 4 rkl vegaanista paistonkestävää margariinia esim. Sininen Keiju
- 2 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Sekoita vesi, gurtti, hiiva ja suola. Anna seistä noin viisi minuuttia. Lisää nigellansiemenet sekä vehnäjauhoja vähitelen taikinaa vaivaten. Lisää rypsiöljy ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Varaa riittävän suuri kulho, jotta taikinalla on tilaa kohota.
Vuoraa kulhon pinta kelmulla tai siirrä taikina kannelliseen rasiaan, jotta taikina ei kuivahda. Siirrä taikina yöksi jääkaappiin kohoamaan.
Muotoile taikinasta noin kahdeksan lättyä painelemalla, taputtelemalla ja taikinaa venyttämällä. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna.
Sulata margariini ja sekoita joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi. Anna kuumeta pieni hetki. Siirrä syrjään odottamaan.
Kuumenna valurautapannu ja paahda naanleivät nopeasti molemmin puolin niin, että pinta saa hieman väriä. Voitele vastapaistetut naanleivät valkosipulilla maustetulla margariinisulalla. Tarjoa heti.