Go Back

Vegaaninen naanleipä

Vegaaninen naanleipä valmistuu mutkattomasti pannulla paahtaen. Vastapaistettu, lämmin naanleipä maistuu intialaisten ruokien kaverina.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Kohotus 1 day
Aika yhteensä 1 day 30 minutes
Kategoria Lisukkeet, Suolaiset leivonnaiset
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 1/2 dl kylmää vettä
  • 1 dl turkkilaista kauragurttia
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 rkl nigellansiemeniä

Voiteluun

  • 4 rkl vegaanista paistonkestävää margariinia esim. Sininen Keiju
  • 2 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita vesi, gurtti, hiiva ja suola. Anna seistä noin viisi minuuttia. Lisää nigellansiemenet sekä vehnäjauhoja vähitelen taikinaa vaivaten. Lisää rypsiöljy ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Varaa riittävän suuri kulho, jotta taikinalla on tilaa kohota.
  • Vuoraa kulhon pinta kelmulla tai siirrä taikina kannelliseen rasiaan, jotta taikina ei kuivahda. Siirrä taikina yöksi jääkaappiin kohoamaan.
  • Muotoile taikinasta noin kahdeksan lättyä painelemalla, taputtelemalla ja taikinaa venyttämällä. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna.
  • Sulata margariini ja sekoita joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi. Anna kuumeta pieni hetki. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuumenna valurautapannu ja paahda naanleivät nopeasti molemmin puolin niin, että pinta saa hieman väriä. Voitele vastapaistetut naanleivät valkosipulilla maustetulla margariinisulalla. Tarjoa heti.