Go Back

Vegaaninen mac and cheese eli juustomakaroni

Vegaaninen mac and cheese eli juustomakaroni on helppo arkiruoka, jota kauhoisi kerralla vaikka koko kattilallisen. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Arkiruoka, Lisukkeet, perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 250 g pastaa + vettä ja suolaa keittämiseen
  • 1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna

Vegaaninen juustokastike

  • 300 g perunoita
  • 100 g porkkanaa
  • 1 dl cashewpähkinöitä + vettä liottamiseen
  • 1 1/2 dl kaurakermaa juustonmakuista
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl ravintohiivahiutaleita
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
 

  • Liota cashewpähkinöitä vedessä pari tuntia tai yön yli. Valuta.
  • Pese, kuori ja paloittele perunat sekä porkkanat. Keitä kasvikset pehmeiksi. Valuta kasvikset siivilässä. 
  • Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen blenderiin ja aja tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää kaurakermaa tarvittaessa.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja laita pasta takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon juustokastike ja hienonnettu ruohosipuli.
  • Tarjoile vegaaninen mac and cheese heti.