Go Back

Suklaagranola

Suklaagranola on kuin rapea muromysli. Sen maku uudistuu helposti hiutaleita, höysteitä ja mausteita vaihtamalla.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 10

Raaka-aineet
  

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl auringonkukan ja/tai kurpitsansiemeniä
  • 1 dl pähkinöitä esim. hasselpähkinöitä kevyesti rouhittuina
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 1 kypsä banaani

Lisäksi:

  • 1-2 dl kuivattuja banaanilastuja tai esimerkiksi kuivattuja taateleita paloiteltuna
  • 50 g tummaa suklaata roihittuna

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaani toisessa kulhossa, lisää öljy ja vaahterasiirappi. Sekoita kuivien aineiden joukkoon. 
  • Levitä granola leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paahda 15-20 minuuttia välillä sekoitellen. Anna jäähtyä rauhassa. Granola rapeutuu vielä jäähtyessään.
  • Lisää lopuksi haluamasi höysteet. Säilytä suklaagranola tiiviissä rasiassa.