Suklaagranola
Suklaagranola on kuin rapea muromysli. Sen maku uudistuu helposti hiutaleita, höysteitä ja mausteita vaihtamalla.
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 25 minutes mins
Kategoria Aamu- ja välipalat
- 4 dl kaurahiutaleita
- 1 dl auringonkukan ja/tai kurpitsansiemeniä
- 1 dl pähkinöitä esim. hasselpähkinöitä kevyesti rouhittuina
- 3/4 tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 3 rkl rypsiöljyä
- 3 rkl vaahterasiirappia
- 1 kypsä banaani
Lisäksi:
- 1-2 dl kuivattuja banaanilastuja tai esimerkiksi kuivattuja taateleita paloiteltuna
- 50 g tummaa suklaata roihittuna
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaani toisessa kulhossa, lisää öljy ja vaahterasiirappi. Sekoita kuivien aineiden joukkoon.
Levitä granola leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paahda 15-20 minuuttia välillä sekoitellen. Anna jäähtyä rauhassa. Granola rapeutuu vielä jäähtyessään.
Lisää lopuksi haluamasi höysteet. Säilytä suklaagranola tiiviissä rasiassa.