Paprika-linssikeitto
Paprika-linssikeitto valmistuu vähällä vaivalla, mutta suurella makunautinnolla - ja vieläpä kukkaronnyörejä kiristellen.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Keitot
- 3 punaista paprikaa
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- öljyä paistamiseen
- 3-4 tomaattipyreetä
- 1 1/2 rkl harissatahnaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 2 dl punaisia linssejä raakoja
- 7 dl kasvislientä
- 1/2-1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 1/2 dl kaurakermaa
Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Halkaise paprikat, poista siemenkota ja aseta puolikkaat leikkuupinta alaspäin foliolla vuoratulle uuninpellille. Paahda paprikat mustiksi uunin ylätasolla noin 30 minuuttia. Nostele paahtuneet paprikat kannelliseen rasiaan tai muovipussiin ja sulje tiiviisti. Anna höyrystyä noin 5 minuuttia. Irrota mustunut kuori.
Sillä välin kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljytilkassa raukeiksi. Lisää tomaattipyree, harissa ja savupaprika. Paista vielä minuutti tai pari sekoitellen. Huuhtele linssit siivilässä. Lisää linssit ja kasvisliemi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat läpeensä pehmenneet.
Lisää paprikat kerman kera kattilaan ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää suola, sokeri ja balsamiviinietikka. Tarkista maku.
Tarjoa paprika-linssikeitto esimerkiksi krutonkien tai paahdettujen pähkinöiden kera ja täydennä ateria hyvällä leivällä.