1pktlehtitaikinalevyjäesim. Myllyn Paras lehtevä kaura
1sipuli
3valkosipulinkynttä
1 1/2dlsoijarouhetta
2rklöljyä
2rklsoijakastiketta
1 1/2dlvettä
1dlkeitettyä riisiätai ohrahelmiä
1tlpaprikajauhetta
1 1/2tlcajunmaustetta
1/4tlsuolaa
1/2dlkaurakermaa
Voiteluun
kaurakermaa
Valmistusohjeet
Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla. Lisää soijarouhe ja paista pari minuuttia. Sekoita joukkoon soijakastike. Lisää vettä pienissä erissä niin, että edellinen erä on imeytynyt rouheen joukkoon. Kun soijarouhe on turvonnut, siirrä se syrjään odottamaan.
Pyyhi pannu puhtaaksi, lisää tilkka öljyä ja kuullota sipulit raukeiksi. Lisää soijarouhe, riisi ja mausteet. Paista pari minuuttia sekoitellen. Sekoita lopuksi joukkoon kaurakerma. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja siirrä syrjään jäähtymään.
Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi ja kaulitse hieman ohuemmiksi. Levitä taikinaneliöille pari ruokalusikallista täytettä, käännä kolmioiksi ja sulje reunat huolellisesti esimerkiksi haarukalla painellen. Voitele pasteijat kaurakermalla ja pistele haarukalla.
Paista soijarouhepasteijat uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.