Go Back
soijarouhepasteijat

Soijarouhepasteijat

Soijarouhepasteijat valmistuvat vaivatta valmiista lehtitaikinasta. Suolaiset pikkupurtavat sopivat iltateen kaveriksi tai makoisaksi vierastarjottavaksi.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Suolaiset leivonnaiset
Annokset 10

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt lehtitaikinalevyjä esim. Myllyn Paras lehtevä kaura
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 1/2 dl soijarouhetta
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 dl keitettyä riisiä tai ohrahelmiä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 1/2 tl cajunmaustetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 dl kaurakermaa

Voiteluun

  • kaurakermaa

Valmistusohjeet
 

  • Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan. 
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla. Lisää soijarouhe ja paista pari minuuttia. Sekoita joukkoon soijakastike. Lisää vettä pienissä erissä niin, että edellinen erä on imeytynyt rouheen joukkoon. Kun soijarouhe on turvonnut, siirrä se syrjään odottamaan. 
  • Pyyhi pannu puhtaaksi, lisää tilkka öljyä ja kuullota sipulit raukeiksi. Lisää soijarouhe, riisi ja mausteet. Paista pari minuuttia sekoitellen. Sekoita lopuksi joukkoon kaurakerma. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja siirrä syrjään jäähtymään. 
  • Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi ja kaulitse hieman ohuemmiksi. Levitä taikinaneliöille pari ruokalusikallista täytettä, käännä kolmioiksi ja sulje reunat huolellisesti esimerkiksi haarukalla painellen. Voitele pasteijat kaurakermalla ja pistele haarukalla.
  • Paista soijarouhepasteijat uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.