Go Back

Pastavuoka

Pastavuoka on arjen aatelinen. Yhdellä uunin lämmityksellä valmistuu ruokaa seuraavaksikin päiväksi.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 300 g kuviopastaa käytin Rummo Conchiglie Rigate
  • 1 pkt (320 g) Hälsans kök -fileesuikaleita
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 120 g tomaattipyreetä
  • 1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 150 g vegaanista juustoraastetta

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta reilusti suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.
  • Kuumenna öljy pannulla. Lisää fileesuikaleet pannulle sulamaan.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika.
  • Lisää kasvikset pannulle pehmenemään fileesuikaleiden sekaan. Paista kaikessa rauhassa välillä sekoitellen. Lisää tomaattipyree ja kaurakerma. Mausta paprikajauheella, kuivatulla oreganolla, cayennepippurilla ja suolalla. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada pasta laakeaan uunivuokaan. Sekoita joukkoon kasvikset ja fileesuikaleet. Ripottele päälle juustoraaste.
  • Paista pastavuoka 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.