Go Back
silkentofupasta

Silkentofupasta

Silkentofupasta on arjen ihana lemppariruoka, joka valmistuu pienellä vaivalla, mutta suurella makunautinnolla. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 25 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 2 vartta vartta lehtiselleriä
  • 1 porkkana
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 8 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • 1 pkt (250 g) pehmeää tofua (esim. Jalotofu)

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna varsisellerin varret aivan pieneksi. Kuori ja paloittele porkkana pienen pieneksi kuutioksi.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia, porkkanaa ja varsiselleriä rauhassa keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  • Lisää valkosipuli ja tomaattipyree ja paista vielä pari minuuttia.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, paprikajauhe, oregano, aurinkokuivatut tomaatit, balsamiviinietikka ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia.
  • Kastikkeen kiehuessa keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaa al dente.
  • Lisää kastikkeeseen soijakastike ja pehmeä tofu. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku.
  • Valuta pasta siivilässä ja kaada kattilaan kastikkeen joukkoon. Sekoita ja tarjoa.